ΡΕΚΟΡ GUINNESS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

10.000 άτομα, δίπλωσαν ένα κομμάτι χαρτί για να δημιουργήσουν το νούφαρο-μονάδα !

Σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης ,την Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Θεσσαλονίκης, κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, στις 31 Μαϊου 2012 δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο Origami του κόσμου για το βιβλίο των Ρεκόρ Guinness!

Για το λόγο αυτό εκπαίδευσα περίπου 10.000 άτομα, τα οποία δίπλωσαν ένα κομμάτι χαρτί για να δημιουργήσουν το νούφαρο-μονάδα, που τοποθετήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους για να σχηματιστεί η εικόνα του Λευκού Πύργου σε 403τ.μ. με 40.000 νούφαρα!

Σπάσαμε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από το 2008 το Χονγκ-Κονγκ!

Μ’αυτόν τον τρόπο θέλαμε να δώσουμε μια διέξοδο μέσα από  την τέχνη και ταυτόχρονα μηνύματα αισιοδοξίας, χαράς, δημιουργίας, εθελοντισμού, ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος!

Μέσα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που μετέδωσαν το γεγονός, η Θεσσαλονίκη προβλήθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάδειξη της πόλης! Η προετοιμασία αυτού του εγχειρήματος κράτησε περίπου δύο χρόνια, αλλά οι κόποι και η κούραση ανταμείφθηκαν μιας και καταφέραμε το στόχο μας!

Κάθε χρόνο η επιτροπή των Guinness δέχεται 50.000 περίπου αιτήσεις! Από αυτές πολύ λίγες πληρούν τα αυστηρά κριτήρια και συγκεκριμένα το ποσοστό έγκρισης των αιτήσεων παγκοσμίως ήταν 5,3% !Κάθε Βιβλίο Γκίνες περιλαμβάνει περίπου 4.000 ρεκόρ, τα καλύτερα- σύμφωνα με τους κριτές- που πέρασαν από τη διαδικασία πιστοποίησης! Η δική μας χαρά είναι διπλή: όχι μόνο κερδίσαμε το Ρεκόρ Γκίνες στη Θεσσαλονίκη, αλλά επιλέχθηκε για να συμπεριληφθεί στο Βιβλίο Γκίνες 2014!