ΒΙΒΛΙΑ

«Ξεδιπλώνοντας origami μυστικά»

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα διαστημικό τηλεσκόπιο, 2 άλυτα μαθηματικά προβλήματα, με τη ρομποτική ιατρική και με ένα κομμάτι χαρτί?
Πώς μπορείς να δεις μέσα σε μία τσάκιση ένα βουνό και μια κοιλάδα?
Μπορεί μία εικαστική τέχνη να γίνει πηγή έμπνευσης για ερευνητές και επιστήμονες?
Κι όμως, όλες οι απαντήσεις κρύβονται μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου!
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν ή ασχολούνται ήδη με το origami, καθώς περιλαμβάνει δέκα σχέδια με σχεδιαγράμματα με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, ξεκινώντας από μία χάρτινη καρδιά μέχρι τη δημιουργία κινούμενων origami!
Το βιβλίο προλογίζει ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κος Yasuhiro Shimizu.
Το βιβλίο στοιχίζει 14.90 €.

____________________________________________________________________

«Origami με φαντασία!»

Η ιαπωνική χαρτοδιπλωτική, χάρη στις απεριόριστες δυνατότητές της, σε κερδίζει από το πρώτο “τσάκισμα” του χαρτιού! Ένα υπέροχο δώρο για να φτιάξετε μοναδικά καλλιτεχνήματα. Περιλαμβάνει την ιστορία του origami, ιαπωνικούς μύθους καθώς και πολλά σχεδιαγράμματα με τις αντίστοιχες οδηγίες για να δημιουργήσετε. Η πρώτη έκδοση εξαντλήθηκε μέσα σε 7 μήνες από την κυκλοφορία της και τώρα κυκλοφορεί η τρίτη!
Το βιβλίο στοιχίζει 10€.


«10 διακοσμητικά και λουλούδια Origami»

«10 διακοσμητικά και λουλούδια Origami» από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Ξεδιπλώστε τα μυστικά της ιαπωνικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής και δημιουργήστε υπέροχα λουλούδια και διακοσμητικά. Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε και τα αντίστοιχα χρωματιστά χαρτιά για κάθε σχέδιο!
Διαβάζοντας τις οδηγίες και ακολουθώντας βήμα – βήμα τα σχεδιαγράμματα θα έχετε στα χέρια σας μοναδικές χάρτινες δημιουργίες για να στολίσετε το χώρο σας ή να κάνετε δώρο στους αγαπημένους σας.
Το βιβλίο στοιχίζει 5,10€.


“10 Θαλασσινά Origami”

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ψαράκια,καραβάκια,ιππόκαμπους,φάλαινες και πολλά ακόμα θαλασσινά σχέδια. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη για να φτιάξετε το δικό σας “χάρτινο ωκεανό” με τα χαρτάκια που θα βρείτε στο τέλος του βιβλίου!
Το βιβλίο στοιχίζει 5,10€.


«Οι περιπέτειες του Φρίξου»

“Οι περιπέτειες του Φρίξου” από τις εκδόσεις Δια Βίου. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με την αφήγηση του παραμυθιού, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης με την Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς. Ένα φιδάκι που θέλει να γίνει από εδάφους-εδάφους, εξερευνητής αέρος-αέρος! Πολλές περιπέτειες θα συναντήσει στον δρόμο του και θα καταλάβει ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και μπορεί, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις, να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για θεατρικές παραστάσεις. Για τέσσερα χρόνια, κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας παρουσιαζόταν στο Κινηματοθέατρο Ολύμπιον, ενταγμένο στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το βιβλίο στοιχίζει 16€.