Ξεδιπλώνοντας origami μυστικά

14,90

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα διαστημικό τηλεσκόπιο, 2 άλυτα μαθηματικά προβλήματα, με τη ρομποτική ιατρική και με ένα κομμάτι χαρτί?
Πώς μπορείς να δεις μέσα σε μία τσάκιση ένα βουνό και μια κοιλάδα?
Μπορεί μία εικαστική τέχνη να γίνει πηγή έμπνευσης για ερευνητές και επιστήμονες?

Κι όμως, όλες οι απαντήσεις κρύβονται στο νέο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο!
Το τέταρτο βιβλίο της συγγραφέως για το origami (από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορούν τα «Origami με φαντασία!» «10 διακοσμητικά και λουλούδια origami» «10 θαλασσινά origami») δίνει μια διαφορετική εικόνα για την ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα στοιχεία για τη σύνδεσή του με τα μαθηματικά, την ιατρική και τη διαστημική.
Η Μυρτώ Δημητρίου (κοιν. ανθρωπολόγος, origami artist, κάτοχος 2 Ρεκόρ Guinness) μας παρασέρνει σε ένα ταξίδι δημιουργίας και φαντασίας, μιας και το βιβλίο περιλαμβάνει και δέκα διαφορετικά σχέδια, με τα αντίστοιχα σχεδιαγράμματα και οδηγίες, για να δημιουργήσετε.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν ή ασχολούνται ήδη με το origami, καθώς τα σχέδια που περιλαμβάνονται έχουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, ξεκινώντας από μία χάρτινη καρδιά μέχρι τη δημιουργία κινούμενων origami!

Το βιβλίο προλογίζει ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κος Yasuhiro Shimizu.

Κατηγορίες: ,